FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kovačević: Zagreb mora voditi računa o socijalnoj politici

Autor: tdel
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo je da u sadašnjem trenutku Grad Zagreb na prvom mjestu mora voditi računa o socijalnoj politici, jer su ljudi u gradu socijalno ugroženi.

Kovačević smatra da bi sada bila katastrofalna greška uvođenje novih nameta u javnom prijevozu, vrtićima te ukidanje dodataka na mirovine.

"U tom trenutku mi ćemo sigurno reagirati, jer naša ideja oko referenduma o povjerenju zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nije isčeznula", kazao je. Ocjenjujući kako Zagreb više nije najsocijalniji grad, Kovačević smatra da "Grad Zagreb, odnosno njegov gradonačelnik, ne smije 'ubiti' i ovo malo srednjeg sloja što je ostalo".

Istaknuo je kako se HNS zalaže da socijalni programi i potpore građanima u idućih deset godina budu veće nego ikada, jer Zagreb ima najveći prirez u zemlji i ukoliko ga građani plaćaju, onda imaju i određena prava. "Ako se ta prava ukidaju i ako se najavljuju ukidanja prava u područjima vrtića, prijevoza i umirovljenika, onda tražimo i redizajn plaćanja prireza", rekao je Kovačević.

Apelirao je na Bandića da socijalni programi u Zagrebu ove i iduće dvije godine budu na prvom mjestu, sve dok se ne pokrene gospodarstvo i otvore nova radna mjesta. "S ovakvom katastrofalnom politikom koja se najavljuje izgubit ćemo i ono malo srednjeg sloja i mladih koji će tražiti izlaz u odlasku u inozemstvo", kazao je.

Također, apelirao je da se ostave sadašnja prava umirovljenika te da ostane i doplatak za drugo i treće dijete. Govoreći o prijedlogu zagrebačkog proračuna Kovačević je rekao da je on više napravljen kao da se ide na parlamentarne izbore, jer su u njemu povećane stavke za ured gradonačelnika i njemu bliskih ureda. Stoga će HNS na sjednici Zagrebačke skupštine reći da takav oblik proračuna nije prihvatljiv za njegove građane , dodao je.

Osvrćući se na politiku grada prema košarkaškom klubu "Cibona" tajnik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak rekao je da će sadašnja Bandićeva politika prema "Ciboni" dovesti do potpunog uništenja tog kluba. Istaknuo je kako u Zagrebu treba uvesti jasne i nedvosmislene kriterije u financiranju vrhunskog sporta.

Upitao je i zašto je mjesecima "miniran ulazak jakog sponzora kao što je Cedevita u Cibonu te želi li Zagreb voditi politiku poslovnih prostora preko košarkaškog kluba ". Stojak je rekao kako HNS smatra da Grad Zagreb treba biti partner u pronalasku jakih partnera "Ciboni".

(Hina) xtdel ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙