FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati: današnji sastanak o referendumu je "ili-ili"

Autor: nbrc
ZAGREB, 23. studenog 2010. (Hina) - Današnji sastanak koalicijskih partnera i sindikata o referendumu je sastanak "ili-Ili", ili će se donijeti odluka o provedbi referenduma ili će sindikati organizirati prosvjede i štrajk, izjavili su sindikalni čelnici prije ulaska u Banske dvore.

Naši su zahtjevi da se raspiše referendum o izmjenama Zakona o radu, odredi vrijeme u kojem bi bio održan te postigne dogovor o sadržaju referendumskog pitanja, izjavio je novinarima predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Ako to ne uspijemo na današnjem sastanku, onda će se sindikati dobro organizirati i primorati Vladu da donese odluku o provedbi referenduma, ustvrdio je Matijašević.

Sindikalne središnjice već ranije su najavile da će u tom slučaju 30. studenog održati Svesindikalni sabor, a potom početkom prosinca niz prosvjeda u hrvatskim gradovima koji bi trebali kulminirati 10. prosinca velikim prosvjedom u Zagrebu i generalnim štrajkom.

Čelnik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić izrazio je optimizam u mogućnost dogovora, ako kod Vlade i koalicijskih partnera ima razuma, jer se 717 tisuća građana izjasnilo za održavanje referenduma.

Vlada ne može reći da nema novaca za to, jer troškovi referenduma o ulasku Hrvatske u EU iznose 50 milijuna kuna, a za sindikalni referendum su potrebna znatno manja sredstva, kaže Ribić.

(Hina) xmd ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙