FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo sastanak premijerke Kosor i sindikalnih čelnika o referendumu

Autor: dmar
ZAGREB, 19. studenog 2010. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor i čelnici sindikalnih središnjica sastali su poslije podne se u Banskim dvorima kako bi raspravljali o sindikalnom zahtjevu da se ipak održi referendum o izmjenama Zakona o radu.

Sindikalci ističu da vlast mora ispoštovati volju 717.000 građana koji su svojim potpisima podržali sindikalnu inicijativu za referendumom te smatraju da su Vlada i parlamentarna većina "nečasnim političkim i pravnim manevrima" izigrali tu volju.

Ako Vlada to ne prihvati, čelnici pet sindikalnih središnjica najavili su da će početkom prosinca održati niz prosvjeda po hrvatskim gradovima, a 10. prosinca, na Dan ljudskih prava, organizirati generalni štrajk i veliki prosvjed u Zagrebu. Također su spremni organizirati potpisivanje peticije za prijevremene izbore.

Sindikalci su najavili da će na današnjem sastanku zatražiti i pregovore o svojim zahtjevima za promjenom gospodarskog i socijalnog stanja u zemlji koji trebaju završiti do 22. prosinca. Ako se dotad ništa ne dogovori, najavili su za početak iduće godine novi ciklus prosvjednih aktivnosti, uključujući i još jedan generalni štrajk.

(Hina) xmd yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙