FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: veća proizvodnja šumarskih proizvoda

Autor: tper
ZAGREB, 23. studenog 2010. (Hina) - Ukupna proizvodnja šumarskih proizvoda u državnim i privatnim šumama u Hrvatskoj je u trećem tromjesečju ove godine povećana devet posto u odnosu na isto razdoblje lani i iznosi 1,25 milijuna prostornih metara, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Dominantan udio u proizvodnji imaju državne šume u kojima je u trećem ovogodišnjem tromjesečju proizvedeno 1,2 milijuna prostornih metara šumarskih proizvoda.

To je devet posto više nego u istom razdoblju lani, dok je proizvodnja u privatnim šumama veća za 26 posto, a u njima je u drugom trećem ove godine proizvedeno 39.813 prostornih metara šumarskih proizvoda.

U državnim je šumama najviše proizvedeno drva listača, nešto više od milijun prostornih metara, te četinjača, 207.918 prostorna metra. U privatnim šumama glavnina proizvodnje odnosi se također na drvo listača - 35.080 prostorna metra.

U državnim je šumama u rasadnicima u trećem tromjesečju uzgojeno 2,9 milijuna komada sadnica i presadnica drveća.

DZS je objavio i podatke o utrošku zaštitnih sredstava za zaštitu šuma, po kojima je u Hrvatskoj u trećem tromjesečju ove godine za zaštitu šuma utrošeno 14.310 kilograma zaštitnih sredstava.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙