FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić u Međimurjepletu u Čakovcu

Autor: tjak
ČAKOVEC, 8. studenog 2010. (Hina) - Za posjeta Međimurskoj županiji potpredsjednik hrvatske vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić posjetio je poduzeće Međimurjeplet d.d. u Čakovcu.

Nastavljajući 40-godišnju tradiciju proizvodnje autohtonih proizvoda od vrbove šibe, ratana i vodenog zumbula, Međimurjeplet sa 79 zaposlenika ostvaruje godišnji prihod od 45 milijunu kuna. Polovica prihoda ostvaruje se izvozom gotovih proizvoda u države Europske unije.

Grupa Međimurjeplet danas se sastoji od šest tvrtaka: uz osnivača Međimurjeplet, u njoj su Pana d.o.o., Pana stolarija d.o.o., Pana energy d.o.o. iz Čakovca te Pana-inženjering d.o.o. iz Donjeg Vidovca i Mplet d.o.o. iz Novog Sada.

Potpredsjenik vlade posjetio je čakovečke tvrtke iz grupacije.

Predsjednik uprave Međimurjepleta d.d. Alojzije Sobočanec izvijestio o rezultatima poslovanja Pana stolarije koja proizvodi 1200 drvenih prozora na dan, a 40 posto gotovih proizvoda izvozi na njemačko, rusko i talijansko tržište.

Godišnji prihod Pana d.o.o. s 93 zaposlenika u preradi drva je 27 milijuna kuna. Sobočanec je također naglasio važnost Pana energy d.o.o., tvrtke osnovane za proizvodnju i distribuciju električne i toplinske energije. Ta je tvrtka uložila 3,5 milijuna u izgradnju kogeneracijskog pogona na biomasu snage jednog megawata, koji će biti gotov 2012. u Turopolju. Taj je projekt poduprlo i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Pankretić je istaknuo da drvna industrija ima budućnost ne samo u Međimurju već i u cijeloj Hrvatskoj.

(Hina) xtjak yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙