FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Psihijatrijska bolnica Vrapče obilježava 131. godina rada

Autor: tmar
ZAGREB, 19. studenog 2010. (Hina) - Skupom o Hrvatskoj psihijatrijskoj publicistici Psihijatrijska bolnica Vrapče danas obilježava 131. obljetnicu postojanja tijekom kojih je postala vodeća ustanova za liječenje svih skupina psihijatrijskih bolesnika i u kojoj se godišnje hospitalizira 8500 bolesnika.

Prema riječima ravnatelja dr. Vlade Jukića, broj ambulantnih psihijatrijskih intervencija porastao je u posljednje vrijeme s 250 na oko 450 dnevno, a dnevno se u bolnicu primi 20-ak bolesnika među kojima je u oko 70 posto slučajeva indicirana hitna hospitalizacija.

Vrapče je znanstvena i nastavna baza nekoliko zagrebačkih fakulteta, a dugi niz godina u njoj se održava postdiplomski studij iz forenzične psihijatrije. Tako je i Centar za forenzičku psihijatriju stožerna institucija te vrste u zemlji.

Ravnatelj Jukić smatra da je nužno u razvoju zadržati posebnost te ustanove koja bez prekida djeluje od 1873. godine. To, smatra, može biti dovedeno u pitanje najavljenim spajanjem Vrapča i Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan čime bi, prema prijedlogu, nastala nova ustanova, a Vrapče izgubilo svoj više od stoljeća dugi kontinuitet.

(Hina) xmt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙