FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipoviću uručena grafička mapa "Svjetlost iz pepela i duge"

Autor: rkor
ZAGREB, 8. studenog 2010. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo koje mu je uručilo grafičku mapu Matka Trebotića pod nazivom "Svjetlost iz pepela i duge", a u povodu 450. obljetnice rođenja Marka Antuna de Dominisa (1560.-1624.) koja se obilježava ove godine, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Grafička mapa, koja je upravo izašla iz tiska u izdanju Hrvatskog hidrografskog instituta, nosi logo UNESCO-a jer je De Dominisova godina upisana u ovogodišnji kalendar značajnih obljetnica koje UNESCO podržava zbog njihova značaja za europsku znanost i kulturu, navodi se u priopćenju.

"De Dominis je bio značajna osoba ne samo naše, hrvatske povijesti, nego i europske povijesti u cjelini", rekao je predsjednik Josipović, naglasivši kako se nada da će ova obljetnica motivirati znanstvenike društvenih, humanističkih i prirodnih znanosti da nastave proučavanje niza istraživačkih pitanja koja je prije četiri stoljeća otvorio Markantun De Dominis, hrvatski mislilac i znanstvenik svjetskog formata.

(Hina) xpp/xrkor yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙