FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljena 60. obljetnica osječkoga Društva agronoma

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. studenog 2010.(Hina) - Osječko Društvo agronoma (DAO) proslavilo je danas u osječkoj Županijskoj komori 60. obljetnicu osnutka i djelovanja.

Predsjednica tog društva Jasna Šoštarić rekla je da je ta strukovna udruga organizirala mnoga savjetovanja i stručne skupove za agronome te za poljoprivredne proizvođače u selima. Podsjetila je kako je na poticaj članova društva u Osijeku 1960. godine utemeljena Visoka poljoprivredna škola koja je, nakon deset godina, prerasla u Poljoprivredno-prehrambeno-tehnološki fakultet, a od 1975. godine Poljoprivredni fakultet djeluje kao samostalna visokoškolska ustanova.

Čestitajući 60. obljetnicu, predsjednik Hrvatskog agronomskog društva (HAD) Josip Haramiija rekao je kako je osječko Društvo agronoma najaktivnije u Hrvatskoj, ističući kako se, uz jačanje utjecaja agronomske struke, HAD zauzima za osnutak agronomske komore budući da takve ustanove imaju i neke druge struke.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja Stjepan Mikolčić rekao je kako poljoprivreda danas čini nešto manje od pet posto BDP-a, zajedno s prehrambenom industrijom oko 10 posto, a poljoprivrednom proizvodnjom bavi se oko 10 posto aktivnoga stanovništva.

Posljednjih godina učinjeni su važni pomaci u modernizaciji proizvodnje na obiteljskim gospodarstvima, a s obzirom na to da smo se opredijelili za članstvo u Europskoj uniji, to znači da prihvaćamo postulate zajedničke poljoprivredne politike, rekao je Mikolčić, dodajući kako vjeruje da će pristupni pregovori u poglavlju poljoprivrede i ruralnoga razvoja do kraja godine biti pred završetkom.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙