FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umjesto uklanjanja odrona na Stupici - tunel kroz Biokovo

Autor: vrib
MAKARSKA, 17. studenog 2010. (Hina) - Veliki odron kamenja na državnoj cesti broj 512 Makarska–Vrgorac zasad se neće uklanjati, nego će se kroz Stupicu bušiti tunel, potvrdio je danas novinarima makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek.

Dodao je kako su Hrvatske ceste to odlučile nakon gotovo tri tjedna razmatranja stanja na cesti koja spaja Makarsku i Vrgorac, a kojom se ne prometuje nakon odrona stijene krajem listopada na prijevoju Stupici na Biokovu.

Tunel kroz Biokovo, po prvim podacima, bio bi dugačak oko 180 metara, a stajat će oko 30 milijuna kuna i bit će jedino trajno rješenje prometa između Makarske i Vrgorca jer uklanjanje odrona na Stupici ne bi bilo kvalitetno i trajno rješenje preko Biokova, rekao je Bebek.

Pripremni bi radovi mogli početi krajem godine, bušenje tunela kroz Biokovo u siječnju iduće godine, a tunel bi bio završen do početka turističke sezone, rekao je Bebek.

Županijska Lučka uprava iz Splita i grad Makarska, dodao je gradonačelnik Bebek, zatražit će ovih dana od Hrvatskih cesta da se kamen s velikog odrona na Stupici ustupi za izgradnju lukobrana u makarskoj gradskoj luci, za koji se privodi kraju prikupljanje potrebne dokumentacije.

(Hina) xvrib yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙