FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još se ne zna kad će se otvoriti predjel Stupica na cesti Makarska–Vrgorac

Autor: vrib
MAKARSKA, 10. studenog 2010. (Hina) - Kamene gromade od 250 do 300 tona koje su se nedavno odronile na državnu cestu broj 512 na predjelu Stupice i zatvorile cestu što povezuje Makarsku i Vrgorac još nisu uklonjene, a mjesne su vlasti upozorile Hrvatske ceste da se otvori alternativni smjer i raščisti Stupica.

Po informaciji iz Hrvatskih cesta, priprema se projekt i plan radova radi uklanjanja odronjenog kamenja, koje se ne može usitniti zbog dodatnih vibracija, i radi popravljanja ceste. Problem Stupice rješavat će se krajnje sigurno i najbrže što je moguće te se još ne zna kad će se cesta otvoriti za promet iako na tom dijelu nema novih odrona.

Dio žitelja zabiokovskih sela koji rade u Makarskoj ili iz grada odlaze povremeno do Šošića, Dugih Njiva, Kljenka i drugih mjesta, a njih stotinjak osobnim automobilima putuje preko Biokova austrougarskim makadamom dugačkim oko osam kilometara. Na tom dijelu ceste, kojom su do prije 35 godina, kada je otvorena državna cesta D 512, vozili autobusi i kamioni, i dalje se izvodi strojno profiliranje, tamponiranje i valjanje.

Radovi što ih izvodi "Građevno" iz Vrgorca, ako vrijeme dopusti, bit će završeni do kraja tjedna i cestom će moći voziti osobni automobili, rekao je danas novinarima direktor "Građevnog" Vojo Purlija, dodajući kako je time završen posao vrgoračkih građevinara na tzv. Radićevoj cesti.

No, kako se doznaje, to je samo privremeno rješenje jer će već prvi snijeg otežati promet na toj staroj cesti, izgrađenoj 1878. godine, na kojoj ni do danas nije provedena kategorizacija pa je nerazvrstana te nitko nije ovlašten za njezino održavanje.

Čelnici općina Makarskog primorja i gradova Makarske i Vrgorca, nakon zajedničkog sastanka, poslali su zahtjev upravi Hrvatskih cesta da se otvori i uredi alternativna prometnica Makarska–Vrgorac i raščisti Stupica te popravi državna cesta D 512 jer sva odgađanja štete gospodarstvu i stanovništvu, naročito u zabiokovskim selima.

(Hina) xvrib ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙