FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o policijskoj suradnji između Hrvatske i Slovačke

Autor: tkol
ZAGREB, 17. studenog 2010. (Hina) - Ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Slovačke Tomislav Karamarko i Daniel Lipšic potpisali su danas, u Ministarstvu unutarnjih poslova, Ugovor o policijskoj suradnji dviju zemalja.

Hrvatski ministar Tomislav Karamarko izjavio je tom prilikom kako slovačka i hrvatska policija surađuju izvanredno već niz godina, a današnji sporazum je "samo verifikacija tog izvanrednog odnosa i svega onoga što policija u toj suradnji već radi".

Jedan od tih segmenata je, po njegovim riječima, i ispomoć vrhunski obučenih slovačkih policajaca, koju dobivamo tijekom turističke sezone, a koji su na dispoziciji slovačkim turistima u Hrvatskoj.

Karamarko je izvijestio kako je sa svojim slovačkim kolegom razmijenio i iskustva o borbi protiv korupcije, a bilo je riječi i o hrvatskom ulasku u EU. Hrvatski ministar izrazio je zadovoljstvo slovačkim stavovima prema ulasku Hrvatske u EU.

Slovačka želi da Hrvatska uđe u EU čim ispuni zadane kriterije, rekao je slovački ministar Daniel Lipšic, dodavši kako je nekorektno da se Hrvatska izlaže dodatnim kriterijima, kojima nisu bile izložene prethodne zemlje koje su primljene u EU.

Za EU je prioritet suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije, a Slovačka cijeni ono što je u tom smislu napravila Hrvatska, poručio je Lipšic.

(Hina) xkt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙