FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deloitte: i dalje izazovni uvjeti za energetski sektor

Autor: dduk
ZAGREB, 15. studenog 2010. (Hina) - Usprkos ublažavanju globalne ekonomske krize, energetski sektor će i u 2011. poslovati u izazovnim uvjetima, ocjenjuje konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte.

Cijena nafte te brzina i uvjerljivost oporavka koji se mogu uzeti kao globalno mjerilo izlaska iz krize utjecat će na proizvodnju i potrošnju raznih vrsta energije, prenose se u priopćenju dijelovi Deloitteova izvještaja "Predviđanja za energetiku u 2011."

Deloitte upozorava na val spajanja i preuzimanja koji se trenutno događa i obuhvaća tvrtke u državnom vlasništvu iz Rusije, Južne Koreje, Brazila i Malezije, te prognozira naredni val koji bi trebao obuhvatiti tvrtke u državnom vlasništvu iz Indije i bivšeg Sovjetskog Saveza.

Pritom će, kako se navodi, kvalitetna integracija nakon preuzimanja biti od ključne važnosti, posebno na tržištima u razvoju gdje integraciju otežavaju složeno vođenje financija, kulturološke razlike i neizvjesno regulatorno okružje.

Dodaje se da će sve jača partnerstva između Kine i država bogatih prirodnim resursima vjerojatno dati dodatni impuls razvitku globalne ekonomije u idućim godinama te da će imati pozitivni učinak na tržište energije i infrastrukturu.

Deloitte očekuje jačanje državnog nadzora nad energetikom potaknutog serijom ekoloških i sigurnosnih incidenata koji su se posljednih godina dogodili u naftnoj i plinskoj industriji.

Predviđa se i širenje korištenja sunčeve energije od industrijskih proizvođača prema malom poduzetništvu i građanstvu, kao i nastavak popularnosti hibridnih električnih vozila, ali i uspon električnih automobila.

(Hina) pp/xduk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙