FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske tvrtke na velesajmu u Bagdadu

Autor: nbar
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Predstavnici 40 hrvatskih tvrtki sudjelovali su na 37. međunarodnom velesajmu u Bagdadu, na kojem su se od 1. do 10. studenoga predstavili izlagači iz šezdesetak zemalja.

Hrvatske tvrtke sudjelovale su na bagdadskom velesajmu u organizaciji Specijalne misije Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske kuće u Republici Irak, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Tijekom održavanja velesajma u hrvatskom paviljonu bili su organizirani radni stolovi za energetiku, prehranu i poljoprivredu, građevinarstvo, te razminiranje i vojnu industriju. Na jednom od radnih stolova, kao gost u hrvatskom paviljonu, predstavilo se iračko Ministarstvo industrije.

S obzirom da je Republika Hrvatska bila zemlja partner 37. bagdadskog međunarodnog velesajma, trećeg dana njegovog održavanja organiziran je Hrvatski dan, a tim se povodom u hrvatskom paviljonu okupilo oko 250 uzvanika iz iračkog javnog, političkog i gospodarskog života, među kojima i predstavnici iračkih ministarstava industrije, vodnih resursa i struje.

Šef Specijalne misije u Iraku veleposlanik Jerko Vukas upoznao ih je s mogućnostima gospodarske suradnje s predstavljenim hrvatskim tvrtkama te istaknuo njihovu želju za sudjelovanjem u poslovnim projektima vezanima uz obnovu i izgradnju Iraka.

Na području Iraka trenutno posluje 14 hrvatskih tvrtki, a imajući u vidu iskazani interes za sudjelovanjem na ovogodišnjem velesajmu u Bagdadu očekuje se daljnji napredak u povezivanju hrvatskih i iračkih gospodarskih subjekata, navode iz Ministarstva vanjskih poslova.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙