FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Catherine Ashton spremna početi pregovore s Iranom 5. prosinca

Autor: akoz
BRUXELLES, 12. studenog 2010. (Hina/Dpa) - Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton koja vodi pregovore s Teheranom o iranskom nuklearnom programu u ime međunarodne zajednice prihvatila je iransku ponudu da se pregovori nastave 5. prosinca, rekli su dužnosnici u petak.

Ashton vodi pregovore o spornom iranskom nuklearnom programu u ime takozvane grupe "5+1", koju čine pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a (Velika Britanija, Kina, Francuska, Rusija i Sjedinjene Države) i Njemačka.

"Ona je danas odgovorila iranskim vlastima i pristala je na njihov prijedlog da pregovori počnu 5. prosinca", rekao je glasnogovornik u petak.

Nije naznačeno gdje bi se pregovori mogli održati. Ranije ovog mjesca Ashton je sugerirala da se razgovara 15. do 17. studenog u Beču.

U srijedu je turski premijer Recep Tayyip Erdogan rekao da su se iranski dužnosnici htjeli sastati s Ashton u Istanbulu.

Iran tvrdi kako je njegov program obogaćenja uranija namijenjen u civilne svrhe za proizvodnju električne energije dok Zapad strahuje da je zamišljen za izradu atomske bombe.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙