FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog pazinskog trgovačkog suda Jakovčić piše ministru Bošnjakoviću

Autor: dspo
PAZIN, 9. studenog 2010.(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić danas je uputio pismo ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću pošto je u konačnom prijedlogu zakona o područjima i sjedištima sudova izbrisan Trgovački sud u Pazinu.

Ustvrdivši kako je Istarska županija gospodarski najaktivnija hrvatska županija, Jakovčić je u pismu naveo kako će ponovno pripajanje pazinskoga trgovačkog suda riječkom, izravno i vrlo loše utjecati na istarsko gospodarstvo.

"U sadašnjoj gospodarskoj krizi blizina trgovačkog suda u Pazinu za istarske gospodarstvenike važan je čimbenik konkurentnosti i pristupačnosti", naglasio je Jakovčić.

Podsjetio je kako je pazinski trgovački sud nadležan za više od 13.400 registriranih pravnih subjekata i 13 tisuća obrtnika te je, po podatcima o ukupnu broju predmeta, sa 15.204 predmeta na četvrtom mjestu u državi, iza Zagreba, Splita i Rijeke. Stoga Jakovčić od ministra Bošnjakovića traži da se zauzme da se zadrži sadašnji status trgovačkog suda u Pazinu kao vrlo važna čimbenika istarskog gospodarstva.

(Hina) xdspo yvkn

(Hina)dspo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙