FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolsko gospodarstvo stagniralo u trećem tromjesečju

Autor: mkuz
MADRID, 11. studenog 2010. (Hina/AFP) - Španjolski gospodarski oporavak stagnirao je u trećem tromjesečju u odnosu na prethodna tri mjeseca, budući da se počeo osjećati utjecaj vladinih mjera štednje, pokazali su službeni podaci objavljeni u četvrtak.

Stagnacija se nadovezala na skromni rast u drugom tromjesečju za 0,2 posto, odnosno za 0,1 posto u prva tri ovogodišnja mjeseca kada je Španjolska izašla iz jedne od najtežih recesija u zadnjih nekoliko desetljeća.

Na godišnjoj razini bruto domaći proizvod porastao je u razdoblju od srpnja do rujna za 0,2 posto, objavio je Nacionalni zavod za statistiku (INE) u preliminarnim procjenama.

Njegove procjene potvrdile su one koje je prošlog tjedna objavila središnja Bank of Spain.

Vlada u Madridu suspendirala je desetke cestovnih i željezničkih projekata i srezala plaće u javnim službama u sklopu velikog paketa mjera smanjenja potrošnje čiji je cilj obuzdavanje ogromnog proračunskog manjka.

Vlada je prognozirala da će španjolsko gospodarstvo ove godine zabilježiti pad aktivnosti za 0,3 posto, čime bi on usporio u odnosu na prošlu godinu kada su se smanjile za čak 3,7 posto.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙