FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitskom rodilištu UNICEF-ova titula "Rodilište-prijatelj djece"

Autor: pgas
SPLIT, 9. studenog 2010. (Hina) - Novom rodilištu u Splitu, otvorenu u prosincu prošle godine, danas je službeno dodijeljena UNICEF-ova titula "Rodilište-prijatelj djece", koja se u sklopu globalne inicijative Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a dodjeljuje rodilištima što omogućuju boravak majke i djeteta nakon porođaja, uz predanost osoblja u potpori dojenju.

Splitsko je 17. od ukupno 30 rodilišta u Hrvatskoj kojemu je dodijeljena titula "Rodilište-prijatelj djece", a u svijetu ju je do sada dobilo oko 20.000 rodilišta, rečeno je na današnjoj svečanosti.

Predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Lora Vidović je, čestitavši splitskom rodilištu na tom priznanju, istaknula kako ga je trebalo zaslužiti, jer titula "Rodilište-prijatelj djece" znači da su prostorni uvjeti te briga za majke i djeci u tijeku porođaja i nakon njega uz potporu dojenju "na zavidnoj razini".

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u splitskom Kliničkom bolničkom centru (KBC) Tomislav Strinić obećao je da će ta zdravstvena ustanova "nastaviti humanizirati porođaj" prateći svjetska dostignuća.

Ravnatelj KBC-a Dujomir Marasović je istaknuo kako je u novo splitsko rodilište uloženo 37 milijuna eura.

Svečanosti je nazočio i UNICEF-ov veleposlanik dobre volje Slaven Bilić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙