FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IPK Kandit: gubitak 69,4 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - IPK Kandit je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto gubitak od 69,4 milijuna kuna za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvarena neto dobit od dva milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U devet ovogodišnjih mjeseci grupa je ostvarila 311,42 milijuna kuna ukupnog prihoda, što je za 19,5 posto manje nego u istim razdoblju prošle godine.

Poslovni prihodi, ostvareni u iznosu od 289,55 milijuna kuna i manji su za 22,3 posto. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, ostvareni u iznosu 156,4 milijuna kuna manji su za 36,9 posto, dok su prihodi od prodaje na inozemnom tržištu veći za 6,9 posto i iznose 133,1 milijun kuna.

Radi visoke cijene sirovine na svjetskom tržištu, u 2010. nije prerađivan sirovi šećer, što je uzrok manjim prihodima na domaćem tržištu i znatno lošijem rezultatu od istog razdoblja prošle, navodi se u izvješću.

Ukupni rashodi tvrtke u prvih su devet mjeseci iznosili 380,8 milijuna kuna i manji su 0,7 posto.

U tvrtki napominju kako se provodi program restrukturiranja grupe koji podrazumijeva promjenu cjelokupne strukture grupe. Struktura poslovanja grupe usmjerava se na četiri osnovne djelatnosti - proizvodnju šećera, proizvodnju čokolade i bombona, proizvodnju mlijeka i proizvodnju svinja.

Program restrukturiranja obuhvaća i restrukturiranje neaktivne imovine, promjenu financijske strukture, organizacijsku strukturu grupe i promjena kadrovske strukture.

Također se napominje da su radi velike količine kiša i poplava tokom cijelog vegetacijskog ciklusa smanjeni prinosi repe, koja uz to ima i nižu digestiju. Stoga se očekuje se da de u kampanji 2010. biti prerađeno 600.000 tona šećerne repe, iz čega se očekuje proizvodnja oko 80.000 tona šećera.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙