FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS: Azerbajdžan nije ostvario "znatniji" demokratski pomak

Autor: vrad
BAKU, 8. studenoga 2010. (Hina/AFP) - Nikakav "znatniji" demokratski napredak nije zabilježen na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju u Azerbajdžanu, ocijenila je u ponedjeljak u priopćenju Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

"Parlamentarni izbori su protekli u mirnom ozračju i sve oporbene stranke su sudjelovale u političkom procesu, ali održavanjem izbora nije postignut važniji napredak na području demokratskog razvoja", kaže OESS.

Stranka na vlasti u Azerbajdžanu nadmoćno je pobijedila oporbu na parlamentarnim izborima u nedjelju, ali su kritičari režima predsjednika Ilhama Alijeva u ponedjeljak osudili prijevare na ovim izborima koje su ocijenili "sramotnim".

Po službenim privremenim rezultatima vladajuća stranka Jeni Azerbajdžan (YAP) osvojila je 74 od 125 zastupničkih mjesta. Neovisni kandidati lojalni su vladajućoj stranci, koja u parlamentu može računati i na njihovu podršku.

Zapadni diplomat koji je nadzirao održavanje izbora za Reuters je kazao kako smatra da je bilo puno prijevara. Rekao je kako je bilo zastrašivanja, "namještaljki" i diskvalifikacija oporbenih kandidata.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙