FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Uhićena dvojica osumnjičenih za razbojništvo nad državljaninom SAD-a

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. studenoga 2010. (Hina) - Zagrebačka policija je nakon kriminalističke istrage u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu sprovela 28-godišnjaka i 25-godišnjaka zbog razbojstva nad 24-godišnjim državljaninom SAD-a, a za trećim razbojnikom policija još traga, izvijestili su danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Policija je utvrdila da su trojica muškaraca počinila razbojstvo u četvrtak, 4. studenoga, oko 23,30 sati u Koturaškoj ulici, dok je 24-godišnji američki državljanin bio u osobnom automobilu škoda felicia američkih registracijskih oznaka. Policiji zasad još nepoznati razbojnik sjedio je na suvazačevom sjedištu, prislonio je pištolj na glavu Amerikancu i zatražio novac, kartice i PIN-ove kartica.

Nakon što mu je predao 300 kuna i četiri kreditne kartice, nepoznati razbojnik je s osumnjičenim 28-godišnjim razbojnikom otišao do Importanne centra, a drugi osumnjičeni, 25-godišnji razbojnik, ostao je u automobilu s opljačkanim 24-godišnjim državljaninom SAD-a.

U jednom trenutku Amerikanac je iskoristio nepažnju 25-godišnjeg razbojnika te pobjegao iz automobila do benzinske postaje u Miramarskoj ulici i nazvao policiju, opisavši im pljačkaše.

Dvojicu osumnjičenih, 28-godišnjaka i 25-godišnjaka, policija je uhitila u petak, 5. studenoga, a jučer, sprovela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, gdje ih je 24-godišnji Amerikanac prepoznao. Uhićeni dvojac od prije je poznat policiji po imovinskim kaznenim djelima.

Za trećim razbojnikom policija još traga.

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙