FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Križevci: 13. obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

Autor: nmau
KRIŽEVCI, 5. studenog 2010. (Hina) - U Križevcima je danas otvoren 13. obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije na kojem do 7. studenog sudjeluje 260 izlagača iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Austrije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Otvarajući sajam državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić istaknula je da je to ministarstvo ove godine plasiralo u razvoj poduzetništva 326 milijuna kuna.

Naš je cilj da u Hrvatskoj stvorimo uvjete da svaki poduzetnik koji želi ostvariti svoju poduzetničku ideju to može učiniti brzo, jednostavno i jeftino, rekla je Kraljić pohvalivši pritom Križevce kao ogledni primjer u pristupu inozemnim ulagačima.

Ovogodišnji sajam je tematski vezan uz „Šumarstvo i obnovljive izvore energije“, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Koprivničko- križevačke županije i grada Križevaca. Odvija se, također, uz 500. godišnjicu postojanja prvog Ceha obrtnika u Križevcima.

Tijekom sajma održat će se razne radionice, izložbe i zabavne priredbe te 2. natjecanje privatnih šumovlasnika u šumarskim disciplinama.

Sajamska priredba održava se u bivšoj križevačkoj vojarni na 3600 metara četvornih zatvorenog i 2500 metara četvornih otvorenog izložbenog prostora.

Nakon otvaranja sajma održana je i svečana dodjela potvrda regionalnim koordinatorima upisanim u Upisnik upravnih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, agencija i drugih pravnih osoba, osnovanih s ciljem učinkovite koordinacije i poticanja regionalnog razvoja.

Održan je i susret s poduzetnicima i gospodarstvenicima o provedbi operativnog plana poticanja poduzetništva za Koprivničko-križevačku županiju.

(Hina) xnmau yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙