FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 27. listopada

Autor: nbrc
ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 27. listopada.

ZAGREB - Regionalna konferencija o unutarnjoj financijskoj kontroli u javnom sektoru za zemlje kandidate i potencijalne zemlje kandidate za članstvo u EU u Zagrebu će, uz sudionike iz Hrvatske, okupiti i predstavnike zemalja članica EU - Bugarske, Mađarske, Rumunjske i Slovenije te predstavnici zemalja kandidata i potencijalnih kandidata. Konferenciju organizira Ministarstvo financija u suradnji sa SIGMA-om, a uz potporu Delegacije Europske unije u Hrvatskoj. Radi se o prvoj regionalnoj konferenciji iz područja razvoja unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru, a izlaganja na temu važnosti razvoja unutarnjih financijskih kontrola imat će i predstavnici Europske komisije, Opće uprave za proračun, stručnjaci SIGMA-e i drugi stručnjaci iz tog područja. Na konferenciji će se uz ostalo predstaviti iskustva razvoja unutarnje financijske kontrole u novim državama članicama EU, razmotriti povezanost razvoja unutarnje financijske kontrole i drugih reformskih procesa, kao što su proračunske reforme i reforme javne uprave itd. (9,00 sati uvodna izlaganja, 9,30 sati konferencija za novinare, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - "Suradnja poduzetnika i banke na putu gospodarskog oporavka" tema je radnog ručka Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) o kojoj će govoriti predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ) Božo Prka. Razgovarat će se, kako najavljuju iz HUP-a, o prognozama i trendovima u 2011., ulozi banke u poslovanju poduzetnika, provođenju uspješnog restrukturiranja poslovanja i prevladavanju prepreka na koje nailaze poduzetnici, efikasnom vođenju investicija i pripremi kreditnih zahtjeva te financiranju za mala i srednja poduzeća s posebnim naglaskom na financiranju projekata iz područja energije, poljoprivrede, izvoza i turizma (13,00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 A).

ZAGREB - U sklopu obilježavanja Svjetskog dana dostojanstvenog rada, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Hrvatska udruga sindikata organiziraju okrugli stol pod nazivom "Dostojanstvenim radom do izlaska iz krize". Na okruglom stolu će biti riječi o različitim aspektima/komponentama dostojanstvenog rada u hrvatskom okruženju (9,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) organizira prigodni prijem za hrvatske pronalazače koji su i ove godine uspješno nastupili i osvojili brojne nagrade na sajmovima inovacija. Hrvatski su pronalazači postigli izvanredan uspjeh osvojivši 17 odličja na nedavno održanom 10. Britanskom sajmu inovacija u Londonu, a brojne su nagrade osvajali i ranije ove godine na sajmovima u Rumunjskoj i SAD-u, podsjećaju iz HBOR-a i naglašavaju kako su ti uspjesi dokaz da Hrvatska ima znanja i sposobnosti koje svijet traži (11,00 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9).

ZAGREB - Hrvatski su poduzetnici u prošloj godini ostvarili konsolidiranu neto dobit od 4,4 milijarde kuna, pri čemu se najveći dio te razlike između ukupne dobiti i ukupnog gubitka svih poduzetnika odnosi na velike poduzetnike koji su ostvarili 3,1 milijardu kuna neto dobiti, pokazuju podaci Financijske agencije. Mali su poduzetnici u prošloj godini ostvarili neto dobit (razlika između ukupne dobiti ukupnog gubitka) od 641 milijun kuna, a srednje veliki poduzetnici neto dobit od 677 milijuna kuna. "Povećava se udjel malih poduzetnika u financijskim rezultatima, ali je osnovna karakteristika posljednjih dvanaest godina dominantna uloga velikih poduzetnika. To potvrđuju i ostvareni financijski rezultati za 2009. godinu", ističu iz Fine. Pritom napominju kako se za 2009. može konstatirati da je bila relativno uspješna za sve sektore prema veličinama poduzetnika, jer je ostvarena neto dobit, ali je ta neto dobit bila znatno manja od neto dobiti 2008. godine.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙