FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 4. studenog

Autor: dsta
ZAGREB, 4. studenoga 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 4. studenoga.

ZAGREB - Tržište nekretnina u jugoistočnoj Europi u razdoblju nakon krize tema je foruma koji će u Zagrebu okupiti stručnjake tržišta nekretnina jugoistočne Europe. Forum organizira CEE Insight Forum u suradnji s Financial Timesom, a raspravljat će se o trenutnoj poslovnoj klimi i izglednim trendovima u nadolazećem razdoblju. Na forumu će sudjelovati i financijaši, developeri, investitori i drugi poslovni ljudi uključeni u poslovanje nekretninama, a na njemu će biti otvoren i natječaj za nagradu CEE Real Estate Quality Awards (9 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Stručni skup "Uloga trgovine u hrvatskom gospodarstvu" održava se u povodu 35. obljetnice izlaženja časopisa Suvremena trgovina. Na skupu će biti govora o aktualnom trenutku hrvatskog gospodarstva te ulozi koju trgovina kao važna djelatnost zauzima u gospodarstvu Hrvatske (9,30 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje potpisat će sporazum o poslovnoj suradnji u području gospodarskog razvoja i poticanju zapošljavanja (11 sati, HOK, Ilica 49/II).

SPLIT - Hrvatska udruga poslodavaca - regionalni ured Split održat će konferenciju za novinare s temom "nezadovoljstvo poslodavaca Dalmacije programom gospodarskog oporavka - gospodarstvo pred kolapsom" (12,30 sati, prostorije HUP-a, Bernardinova 1).

ŠIBENIK - U organizaciji Kamping udruženja Hrvatske održat će se IV Kongres hrvatskog kampinga koji je ove godine posvećen temi održivog razvoja. Na skupu će biti riječi o kamping sezoni u ovoj godini te stanju u sektoru, trendovima i potencijalima kamping turizma (10,30 sati, Hotel Ivan, Turističko naselje Solaris).

ZAGREB - Uoči otvaranja trgovačko-zabavnog Arena Centra održat će se konferencija za novinare na kojoj će govoriti predstavnici Trigranita, arhitekti, glavni izvođači radova i predstavnici velikih zakupaca (12,00 sati, Arena Centar, Lanište 32).

ZAGREB - Prosječno poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj koristi 5,7 hektara poljoprivrednih površina, prethodni su podaci Državnog zavoda za statistiku sa stanjem 1. lipnja ove godine. Poljoprivrednu aktivnost obavlja 232.328 poljoprivrednih gospodarstava koja koriste ukupno 1,3 milijuna hektara. Pritom 230.173 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koristi 1,1 milijun hektara poljoprivrednih površina, a 2.155 poslovnih subjekata 210 tisuća hektara. Od ukupno korištene poljoprivredne površine (1,31 milijun hektara), najveći dio odnosi se na oranice i vrtove (892 tisuće hektara).

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙