FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra OS RH

Autor: spos
BEČ, 4. studenog 2010. (Hina) - Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske pod ravnanjem Tomislava Fačinija održao je u četvrtak navečer koncert u crkvi sv. Petra u središtu Beča.

U prepunoj crkvi sv. Petra izveli su djela Anđelka Klobučara, Dimitrija Šostakoviča, Johanna Sebastiana Bacha, Cesara Francka, Georgesa Bizeta, Sergeja Prokofjeva i Tomislava Fačinija, a solistice su bile sopranistice Ilijana Korać, Monika Cerovčec i Ana Lice.

Publika je glazbenike nagradila dugotrajnim pljeskom.

"Bila mi je posebna čast nastupiti u Beču i predstaviti bečkoj publici antologijska djela hrvatske i svjetske glazbene baštine", izjavio je poslije koncerta dirigent Tomislav Fačini koji je u Beču nastupio kao dirigent, ali i skladatelj - praizvedena je njegova skladba 'Magnificant' za tri soprana i orkestar.

Simfonijski puhački orkestar OS RH osnovan je 1991. godine. Pored protokolarnih zadaća razvio se u orkestar koji nastupa na domaćim i stranim pozornicama izvodeći djela hrvatske i svjetske glazbene produkcije.

Bio je to treći od 12 koncerata u sklopu 6. festivala hrvatske glazbe u Beču koji se održava od 2. studenoga do 5. prosinca u glavnom austrijskom gradu, a ove godine pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog i austrijskog predsjednika Ive Josipovića i Heinza Fischera.

(Hina) xspuc ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙