FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB: Hrvatska nedovoljno pripremljena za ulazak u EU

Autor: dber
ZAGREB, 4. studenog 2010. (Hina) - Iz HDSSB-a u današnjem su priopćenju ocijenili kako Hrvatska nije dovoljno pripremljena za ulazak u Europsku uniju te su zatražili od hrvatske Vlade da upozna javnost sa sadržajem dokumenata dosada ispregovaranih i zatvorenih poglavlja u pregovaračkom postupku pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, kao i o pregovaračkim stajalištima za otvorena poglavlja o kojima se pregovara.

"Potpuno je neprihvatljivo držanje u tajnosti svih informacija o ispregovaranim i zatvorenim poglavljima u postupku pristupnih pregovora", ocijenili su iz HDSSB-a u priopćenju iz Sarajeva, nakon konstituirajuće sjednice stranačkog predsjedništva održane u srijedu, 3. studenoga, a kojeg su potpisali predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a Branimir Glavaš i predsjednik stranke Vladimir Šišljagić.

U priopćenju napominju kako je "očigledna nedovoljna pripremljenost RH za ulazak u EU, kako u pogledu korištenja predpristupnih fondova, tako i u pogledu korištenja strukturnih i kohezijskih fondova koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju ulaskom u EU".

"Ta nepripremljenost i neorganiziranost imat će za posljedicu veću godišnju 'članarinu' koju je Hrvatska obavezna uplaćivati za članstvo u EU od sposobnosti korištenja sredstava EU fondova koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju", smatraju iz HDSSB-a.

HDSSB stoga u priopćenju zahtijeva od Vlade RH "cjelokupnu informaciju i analizu dosad učinjenog u postupku pregovora, ali i odgovarajuće vremensko razdoblje za gospodarsku i društvenu pripremu RH za obveze i izazove punopravnog članstva, a prije samog ulaska u EU", stoji u priopćenju.

Predsjedništvo HDSSB-a najavilo je i održavanje Glavnog odbora stranke u Osijeku, za 13. studenoga.

(Hina) pp/xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙