FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HSP osudio izjave gradonačelnika Bubala

Autor: ivuc
OSIJEK, 2. studenoga 2010.(Hina) - Osječki Gradski odbor HSP-a ocijenio je danas paušalnim i neistinitim nedavne izjave gradonačelnika Krešimira Bubala da će s proračunom za iduću godinu od 400 milijuna kuna učiniti više nego prošla vlast, koju je vodio HSP, s proračunom od 600 milijuna kuna.

Predsjednik osječkoga HSP-a Mario Opačak ustvrdio je na današnjoj konfereciji za novinare kako gradski proračun dok je na vlasti bio HSP "nije bio ni blizu 600 milijuna kuna, nego čak i manji od današnjega" od 503 milijuna kuna.

Opovrgnuo je i Bubalovu izjavu da će gradska poduzeća na kraju ove godine poslovati s tzv. pozitivnom nulom, ističući kako je 'pozitivna nula' komunistički eufemizam kojim se prikriva nerad i nesposobnost.

"Gradska poduzeća doći će do pozitivne nule tako što su u posljednjih godinu i pol dana otpuštene stotine radnika te povećane cijene komunalnih usluga, što je više svojstveno kapitalizmu 19. stoljeća, a ne 21. stoljeća", dodao je Opačak.

Ustvrdio je kako je gradska vlast s HDSSB-om na čelu trećinu mandata potrošila na planiranje raznih projekata a da pritom nije pokrenula nijednu novu investiciju jer su, kako je rekao, one koje se sada realiziraju pokrenute u vrijeme HSP-ove gradske vlasti.

Ocijenivši kako HDSSB-ova gradska vlast krivnju za svoj nerad prebacuje na druge, Opačak je istaknuo kako za probleme Slavonije i Baranje nisu krivi Zagreb ni Dalmacija, nego "interesna skupina koja se zove HDSSB".

"Ovaj grad u posljednjih godinu i pol dana vode dvije lijeve ruke, Branimira Glavaša i Vesne Pusić, i vrijeme je da se Osijek vrati čvrstoj desnici koja je, u vrijeme obnašanja gradske vlasti, pokazala kako se radi uz sva tadašnja podmetanja", ocijenio je Opačak.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙