FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U paketu poslanom uredu kancelarke Merkel pronađen eksploziv

Autor: slek
BERLIN, 2. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Njemačka policija otkrila je u utorak paket koji je sadržavao eksploziv poslan iz Grčke u ured kancelarke Angele Merkel u Berlinu nakon niza napada paketima bombama u Ateni iza kojih kako se sumnja stoje grčki gerilci.

Naslovljen osobno na Merkel, sumnjivi paket je pronađen u prostoriji s poštom njezina ureda dok je bila odsutna iz zemlje i nalazila se u Belgiji, priopćila je vlada.

Ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere kazao je da je paket sadržavao eksploziv, da je poslan iz Grčke prije dva dana te da je izgleda povezan s drugim paketima bombama.

"Prema svemu što znamo napravljen je na isti način i izgleda isto kao...onaj u švicarskom veleposlanstvu u Ateni i vjerojatno i drugi paketi", rekao je on na konferenciji za novinare.

Sigurnosni stručnjaci smatraju paket bezopasnim i nitko nije ozlijeđen, ali vlada je rekla kako je "mogao ozlijediti ljude". Njemački mediji javljaju da je sadržavao barut ta da je na povratnoj adresi stajalo "Grčko ministarstvo gospodarstva".

"Još nemamo konačne rezultate o tome koliko je eksploziv bio opasan i od čega je načinjen", rekao je De Maiziere.

"Ipak, mnogo toga ukazuje da je, ako je isti kao paketi bombe u Ateni mogao prouzročiti ne neznatnu štetu", dodao je.

Sigurnosna uzbuna u Berlinu dolazi isti dan kada su bombe eksplodirale u dva veleposlanstva u Grčkoj, a u drugim diplomatskim misijama u Ateni otkriveni su sumnjivi paketi.

Grčka policija povezuje napade s ljevičarskim gerilcima.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙