FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac i Pejčinović Burić s izraelskim veleposlanikom

Autor: nkot
ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Hrvatskoga sabora Milorad Pupovac sastao se u četvrtak s izraelskim veleposlanikom u Hrvatskoj Yosefom Amraniem s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, priopćio je saborski ured za odnose s javnošću a s izraelskim veleposlanikom razgovrala je i predsjednica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republika Hrvatska – Europska unija Marija Pejčinović Burić.

Pupovac i Amrani bilateralne su odnose dviju zemalja ocijenili dobrima i složili se da se odnosi razvijaju u dobrom smjeru, kako na području parlamentarne suradnje tako i na razini izvršne vlasti što potvrđuje i najavljeni posjet premijerke Jadranke Kosor Izraelu, stoji u priopćenju. Veleposlanik Amrani rekao je da postoji veliki interes izraelske strane za investiranje u Hrvatsku.

Pupovac je Amranija također upoznao s aktualnom fazom pregovora za pristupanje EU. Amrani se osvrnuo se na situaciju na Bliskom istoku i naglasio da je Izrael posvećen pronalasku mirnog rješenja.

Na satanku Amranija i Marije Pejčinović Burić također je obostrano izraženo zadovoljstvo razvojem dobrih bilateralnih odnosa.

"Dinamika međudržavnih posjeta posljednjih nekoliko godina toliko je pojačana, da se može reći da danas dvije države, Hrvatska i Izrael, imaju odličnu političku suradnju, koju još treba oplemeniti jačom gospodarskom suradnjom, zajednička je ocjena", ističe se u priopćenju.

Pejčinović Burić je izjavila da Hrvatska želi privući izraelske ulagače pa će u tom smislu, kako se istaknula, "i završetak pregovora sa Unijom, konkretno zaključivanje najzahtjevnijeg poglavlja 23. Pravosuđe i ljudska prava, zasigurno ubrzati i pridonijeti lakšoj realizaciji projekata izraelskih investitora u Hrvatskoj".

„Politički odnosi između dvije zemlje ne mogu biti bolji“, istaknuo je izraelski veleposlanik uoči skorog posjeta Izraelu premijerke Jadranke Kosor. Smatra da treba pojačati suradnju na planu gospodarstva za što postoji iskazan interes.

Na sastanku je istaknuto da dvije države trebaju surađivati i na multilateralnoj razini pa je naglašena važnost suradnje u Uniji za Mediteran.

(Hina) xpp/xvk yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙