FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: sinoubojica osuđen na 21 godinu zatvora

Autor: dspo
PULA, 27. listopada 2010.(HINA) - Na Županijskom sudu u Puli danas je Đuro Đurić (45) iz Rovinja nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 21 godine zbog teškog ubojstva 9-godišnjeg sina Luke 20. svibnja ove godine u stanu u Ulici Angela Zulianija u Rovinju.

Za ubojstvo sina sutkinja županijskog suda Dorijana Dolenc-Kujundžić izrekla mu je zatvorsku kaznu od 20 godina te opozvala uvjetnu kaznu od godinu dana i devet mjeseci, na koju je zbog nasilja u obitelji osuđen 2006., te mu izrekla jedinstvenu zatvorsku kaznu od 21 godine.

Očitujući se o optužnici na početku suđenja, Đurić je kazao da je kriv, ali da se ne osjeća kao ubojica jer nije kanio ubiti sina, kojeg je neizmjerno volio, što sutkinja nije prihvatila.

"Kad odrasla i jaka osoba stiskom za vrat usmrti dijete, ne može se reći da nakane nije bilo. Okrivljenik je, iako smanjenih sposobnosti, znao što čini", istaknula je sutkinja u obrazloženju odluke. Ujedno, sud kao olakotnu okolnost nije prihvatio Đurićevu smanjenu sposobnost rasuđivanja, koju je vještačenjem utvrdio psihijatar, obrazloživši da je ovdje žrtva malo dijete, a dijete vjeruje ocu i od njega očekuje brigu i zaštitu.

Đurićev odvjetnik najavio je žalbu na presudu, ustvrdivši da je kazneno djelo krivo kvalificirano, odnosno da je ubojstvo počinjeno iz nehaja, a ne s nakanom.

Za ubojstvo iz nehaja zapriječena je najviša zatvorska kazna od pet godina

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙