FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indeks povjerenja njemačkih potrošača za studeni stabilan nakon četveromjesečnog rasta - Gfk

Autor: gvla
BERLIN, 26. listopada 2010. (Hina/dpa) - Njemački potrošači iskazali su povjerenje u pogledu studenog na temelju poboljšanih očekivanja u vezi sa stanjem u gospodarstvu i time potvrdili optimizam iskazan u prethodnom mjesecu, pokazalo je u utorak objavljeno izvješće instituta GfK.

Indeks povjerenja potrošača tog uglednog njemačkog instituta za studeni iznosi tako 4,9 bodova, nepromijenjeno u odnosu na listopad.

"To znači kratki predah u očekivanjima potrošača u jesen 2010., nakon četiri uzastopna mjeseca rasta indeksa", priopćio je Gfk.

Analitičari su očekivali rast toga indeksa za studeni na 5,1 bod.

"U kontekstu prilično povoljnog okruženja sa stajališta potrošača, prognoza nastavljenog oporavka potrošačke klime i dalje je dobra", dodaje Gfk.

Nepromijenjena prognoza za studeni uslijedila je nakon četiri uzastopna mjesečna rasta toga indeksa, temeljenog na anketiranju oko 2.000 domaćinstava.

Dok je komponenta toga indeksa koja se odnosi na očekivanja za cjelokupno gospodarstvo ponovno porasla, smanjena su očekivanja vezana za osobne dohotke i spremnost potrošača na kupnju.

U institutu očekuju da će osobna potrošnja u Njemačkoj porasti u ovoj godini za 0,5 posto.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙