FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo skup "Ravnatelj u službi hrvatskog školstva"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 25. listopada 2010. (Hina) - U Dubrovniku je danas počeo stručni skup "Ravnatelj u službi hrvatskog školstva" koji se u organizaciji Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i Agencije za odgoj i obrazovanje održava do 27. listopada.

Skup je okupio više od 500 ravnatelja osnovnih škola iz cijele zemlje, a otvorio ga je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Sudionike su pozdravili državna tajnica za osnovno školstvo Dijana Vican, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović te predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja Hrvatske Suzana Hitrec.

Predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević kazao je kako se tim skupom ujedno obilježava 15. obljetnica utemeljenja udruge osnovane 10. veljače 1955. s ciljem i osnovnom zadaćom da se brine za ravnatelje i njihov status.

Na žalost, kazao je Mihaljević, položaj ravnatelja sve je teži, a osobito smo nezadovoljni svakim novim zakonom pa tako i onim iz 2008. te ljetošnjim izmjenama i dopunama.

Skup će popratiti i redovita godišnja izvještajna skupština Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola na kojoj će biti doneseni statut, etički kodeks i poslovnik. Sudionici će, uz ostalo, raspravljati o suradnji i projektima sa školama iz država EU, a bit će predstavljen i projekt "10 dana bez ekrana".

(Hina) xhspa yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙