FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija za razminiranje dijela Velebita

Autor: kprp
GOSPIĆ, 14. listopada 2010. (Hina) - Humanitarna akcija "Kretanje. Komunikacija. Život", koju već devet godina provodi Vip-net, nastavljena je danas donacijom 700.000 kuna koju je predsjednik uprave te kompanije Mladen Pejković predao ravnatelju Hrvatskoga centra za razminiranje Otu Jungwirtu u Gospiću.

Tim će se projektom razminirati Vaganski vrh, u području Parka prirode Velebita.

"Cijeli projekt razminiranja provest će se u nekoliko faza, a čišćenje tog područja od mina pomoći će očuvanju biološke raznolikosti Velebita, jedinstvenog rezervata biosfere pod zaštitom UNESCO-a", istaknuo je Pejković, dodajući da će se tako ponovno uspostaviti komunikacija velebitskim stazama između Zadarske i Ličko-senjske županije.

Upraviteljica Zaklade za Hrvatsku bez mina Đurđa Adlešič zahvalila je Vip-netu, koji je dosad kao dugogodišnji partner Hrvatskoga centra za razminiranje uložio 9,2 milijuna kuna za razminiranje važnih lokacija u sedam hrvatskih županija, čime je omogućen brži gospodarski napredak i veća sigurnost hrvatskih građana.

No, kako bi se razminiranje uspješno nastavilo, nužna je pomoć i privatnih donatora s obzirom na to da je Hrvatska zemlja koja izlaz iz gospodarske krize među ostalim traži i u turizmu, a razminiranje dijela Parka prirode Velebita doprinos je toj inicijativi, istaknula je Đurđa Adlešič.

Na uručivanju donacije Hrvatskome centru za razminiranje bili su i pripadnici Gorske službe spašavanja s Vinkom Prizmićem na čelu i učenici osnovne škole iz Gospića koji su izradili likovne radove o razminiranju.

(Hina) xkprp yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙