FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović posjetio udrugu Civitas

Autor: lmol
ZAGREB, 11. listopada 2010. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je danas udrugu Civitas, koja već deset godina provodi različite programe za djecu s posebnim potrebama, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Zahvaljujući na trudu koji članovi Udruge pružaju djeci, i to osobito djeci s posebnim potrebama, predsjednik Josipović je istaknuo kako razumije da je financiranje civilnih udruga veliki problem, osobito u vrijeme gospodarske krize. Kao dugoročnije rješenje za osiguravanje financijskih sredstava za nastavak njihovih aktivnosti, predsjednik Josipović je uputio članove udruge Civitas na korištenje sredstava namijenjenih projektima te vrste u raznim europskim fondovima, pri čemu je prvi korak educiranje članova civilnih udruga za prijavu takvih projekata.

Udruga Civitas održava rehabilitacijske igraonice s ciljem integracije među djecu iz redovnog obrazovnog sustava, programe medijske pismenosti za učenike osnovnih škola kao i program prevencije nasilja kroz projekt Civitas, znanstvenici i mediji protiv nasilja. Deset godina članovi Udruge Civitas rade i s učenicima u prognaničkom naselju Dumače kraj Petrinje.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙