FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: otvorena izložba "ex proximo - iz susjedstva/blizine""

Autor: ipet
ZAGREB, 23. listopada 2010. (Hina) - Skupnu izložba 16 štajerskih umjetnika "ex-proximo - aus der Nachbarschaft/Naehe (iz susjedstva/blizine)" otvorila je danas u zagrebačkoj Galeriji Ulrich – Likum predstavnica zagrebačkoga Gradskog ureda za kulturu Laura Topolovšek istaknuvši dobru suradnju austrijskih i hrvatskih umjetnika.

Zahvaljujući i toj suradnji, rekla je je Laura Topolovšek, Zagreb je doista pravo likovno središte pa će, najavila je, Gradski ured za kulturu i ubuduće pomagati takve projekte suradnje.

Svoja su djela predstavili umjetnici - Adolf Bachler, Rikki Kainz-Goetz, Christine Kertz, Christian F. Koenig, Renate Krammer, Beate Landen, Herbert Langmueller, Edith Lechner, Ingeborg Plepelits, Peter Purgar, Barbara Raič, Michael Raimann, Susanne Fruhwirth-Nievoll, Eftichia Schlamadinger, Krista Titz-Tornquist i Michaela Unterlechner.

Izložbu su organizirale umjetnice Christine Kertz i Barbara Raič, a njezino su održavanje potpomogli Odjel za kulturu pokrajine Štajerske i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

Zadovoljstvo priređivanjem izložbe izrazili su i direktor Austrijskoga kulturnog foruma Georg Christian Lack i ravnateljica Likuma Tea Bilić.

Jedna od organizatorica izložbe i potpredsjednica Austrijskoga likovnog društva Christine Kertz podsjetila je da krovne udruge hrvatskih i austrijskih umjetnika surađuju već pet godina. Posebice je istaknula suradnju s kolegom Vatroslavom Kulišem koja je rezultirala i izložbom pet austrijskih umjetnika u Galeriji Karas.

Što se pak tiče ideje same izložbe, Kertz je rekla da se radi o projektu koji potiče suradnju i upoznavanje umjetnika "iz susjedstva" .

Likovne umjetnike i njihove radove predstavila je povjesničarka umjetnosti Edith Risse.

Izložba će biti otvorena do 6. studenoga.

(Hina) xipet ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙