FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 22. listopada 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U prvom susretu 12. kola Prve HNL Zadar je na gostovanju deklasirao Hrvatski dragovoljac 4:1. Golove za Zadar postigli su Santini (31), Banović (43), Mršić (78) i Čurjurić (90), dok je pogodak za domaćine postigao Leko u 50. minuti. Bila je to prva gostujuća pobjeda Zadra ove sezone i već deveti poraz 'Dragovoljca' koji se nalazi na začelju ljestvice bez pobjede. Zadar je 12. sa 13 bodova, 13 manje od lidera Dinama.

BARCELONA - Svjetski prvak u reliju Francuz Sebastien Loeb nalazi se u vodstvu nakon prvog dana relija po Kataloniji. Loeb trenutačno ima tri sekunde prednosti pred momčadskim kolegom i sunarodnjakom Sebastienom Ogierom, dok je na trećem mjestu Finac Jari-Matti Latvala u Fordi Focusu sa 19 sekundi zaostatka. Bivši svjetski prvak u formuli 1 Finac Kimi Raikkönen je okončao nastup već prvog dana natjecanja nakon što je izletio i završio na krovu. Srećom, udes je prošao bez težih posljedica po Raikkonena i njegovo suvozača Lindstroma.

ROTTERDAM - Japanac Kohei Uchimura osvojio je zlatnu medalju u višeboju na 42. svjetskom prvenstvu u gimnastici koje se održava u Rotterdamu obranivši tako prvo mjesto s prvenstva u Londonu prošle godine. Uchimura je slavio s 92,331 bodova, drugo mjesto pripalo je Nijemcu Philippu Boyu (90,048), a treći je bio Amerikanac Jonathan Horton (89,864). Kineski adut za zlatnu medalju i drugi iz kvalifikacija Lu Bo nije briljirao i na koncu je osvojio tek šesto mjesto.

MOSKVA - Ruski nogometni savez i službeno je povukao kandidaturu za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine, nakon što su prošlog tjedna Sjedinjene Američke Države odustale od kandidature za SP 2018. godine. Nakon američkog odustajanja u igri za World Cup 2018. godine ostale su četiri europske kandidature - Rusija, Engleska, zajedno Belgija i Nizozemska, te zajedno Španjolska i Portugal. Kandidati za World Cup 2022. godine su SAD, Australija, Japan, Katar i Južna Koreja. Odluka o domaćinima SP-a bit će poznata 2. prosinca, a prije toga će Etička komisija Fife odlučiti hoće li netko od kandidata biti diskvalificiran zbog skandala sa kupovinom glasova.

STOCKHOLM - Hrvatski dvoboj četvrtfinala ATP turnira u Stockholmu dobio je Ivan Ljubičić koji je nakon dva sata i 18 minuta igre svladao Ivana Dodiga u tri seta s 4:6, 6:2,6:4. U Stockholmu su dva Ivana odigrala skoro uvlas isti meč kao u srpnju u Umagu, u kojem je mlađi Dodig također dobio prvi set s 6:4, da bi potom stariji i puno iskusniji Ljubičić preokrenuo i nakraju slavio. Ključnim se pokazao Ljubičićev "break" za 2:1 u trećem setu, dok je Dodig u cijelom dvoboju imao jednu jedinu optu za obrat i nju je iskoristio u prvom setu. U polufinalu Ljubičića očekuje Švicarac - veliki Roger Federer, kojeg je pobijedio triput u čak 15 međusobnih ogleda, ili njegov sunarodnjak Stanislas Wawrinka.

GENOVA - Talijanski sud u đenovi izrekao je petogodišnju kaznu zabrane ulaska na stadione osmorici srpskih navijača, koji su uhićeni 12. istopada nakon što su u tom gradu prekinuli dvoboj Italija - Srbija. Izrečena kazna odnosi se na sve stadione i sportska borilišta izvan Srbije. To je tek prva kazna srpskim navijačima, koji se trenutno nalaze u zatvoru u Đenovi, gdje čekaju ishod sudskog procesa koji se vodi protiv njih.

ZAGREB - Skupina navijača Dinama napala je sinoć oko ponoći ispred zagrebačkog hotela Laguna ragbijaše Švedske, za koje su pogrešno mislili da su navijači belgijskog Club Bruggesa, s kojim je Dinamo igrao utakmicu Europske lige. Nitko od švedskih ragbijaša nije ozbijljnije ozlijeđen, iako su u tučnjavi, koju je prekinuo dolazak policije, korištene i metalne šipke. Šveđani u subotu u Zagrebu igraju utakmicu Europskog kupa nacija s Hrvatskom, a Hrvatski ragbijaški savez se oglasio priopćenjem u kojem se ograđuje od divljačkoga napada. "Izražavamo veliko žaljenje povodom nemilog događaja koji se dogodio članovima prijateljske, ragbijaške reprezentacije Kraljevine Švedske. Osuđujemo ovaj vandalski čin koji je bacio ljagu na Grad Zagreb, Republiku Hrvatsku i na dolazeći sportski događaj, utakmicu između Hrvatske i Švedske u subotu. Uvjereni smo da ćemo, bez obzira na ovaj nemili događaj, uživati u odličnoj ragbijaškoj utakmici i s ponosom navijati za hrvatsku reprezentaciju na prijateljski i korektan način, te tako dokazati švedskoj reprezentaciji da su Zagrepčani prije svega civilizirani poznavatelji sporta i da se naši dragi gosti uvijek mogu osjećati lijepo i ugodno u našem glavnom gradu", stoji u priopćenju Hrvatskog ragbi saveza.

MANCHESTER - Engleski napadač Wayne Rooney potpisao je u petak novi ugovor s Manchester Unitedom, pa će u klubu s Old Trafforda ostati do 2015., objavljeno je web-siteu Manchester Uniteda. Iako je prije par dana najvaljivao da sigurno odlazi iz ManU-a, Rooney se predomislio i potpisao petogodišnji ugovor čije stavke, osim dužine, zasad nisu poznate. "Sretan sam što karijeru nastavljam u Unitedu. U prošlih nekoliko dana razgovarao sam s vodstvom kluba i trenerom Sir Alexom Fergusonom, a oni su me uvjerili da pripadam samo Manchester Unitedu, te da ćemo ostvariti sve ambicije koje ima najbolji klub na svijetu. Ferguson je genijalac i on je najzaslužniji što ostajem", stoje Rooneyeve riječi na web-stranici kluba.

PARIZ - Novi kapetan francuske nogometne reprezentacije Alou Diarra zaradio je svojom nepromišljenošću dugotrajnu suspenziju jer je na prvenstvenoj utakmici svog Bordeauxa protiv Auxerra s obje ruke odgurnuo suca. Diarra je zaradio crveni karton i automatsku trotjednu suspenziju, koja će sigurno biti i veća jer će Disiplinska komisija Francuskog nogometnog saveza 10. studenoga raspravljati o njegovu činu koji se tretira kao fizički napad na suca. Francuski Malijac se ispričao sucu, ali ga to nije spasilo suspenzije koja važi i utakmice reprezentacije, pa će kapetan propustiti prijateljsku utakmicu s Engleskom 17. studenoga.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙