FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibensko-kninskoj županiji tehnička pomoć UN-a u izradi plana razvoja socijalnih usluga

Autor: jdev
ŠIBENIK, 22. listopada 2010. (Hina) - U sklopu suradnje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Ureda visokog povjerenika za izbjeglice UN-a u provedbi UN-ova programa za ostvarivanje milenijskih razvojnih ciljeva (MDG-F program), Šibensko-kninska županija dobit će tehničku pomoć za izradu županijskog plana razvoja socijalnih usluga od 2011. do 2014. godine, priopćio je danas šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Izrada plana razvoja socijalnih usluga na području županije već je počela, a nastavit će se utvrđivanjem radne skupine za prikupljanje podataka te razradom prioriteta. Nacrt plana razvoja socijalnih usluga trebali bi krajem studenoga izraditi sudionici jednodnevne radionice s tom temom.

U Hrvatskoj je MDG-F program izravno vezan uz tri nacionalna milenijska cilja razvoja - suzbijanje siromaštva, obrazovanje za sve i ravnopravnost spolova.

U sklopu približavanja Hrvatske Europskoj uniji, taj program podupire mnoge projekte usmjerene na premošćivanje jaza između socijalne isključenosti i ekonomske osiromašenosti manje razvijenih područja u Hrvatskoj, ali i onih razvijenih. Projekte u sklopu MDG-F programa provode UNHCR, Unicef, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i UNDP.

Dugoročno, socijalni planovi trebali bi zaživjeti diljem Hrvatske kao podloga za unaprjeđenje decentraliziranoga sustava socijalne skrbi, a posebice provedbe zajedničkog memoranduma o socijalnom uključivanju između Hrvatske i Europske komisije.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙