FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: prosječna kamatna stopa iznad 1 posto

Autor: scvi
ZAGREB, 22. listopada 2010. (Hina) - Na Tržištu novca danas su i potražnja i ponuda blago smanjene, pri čemu je prosječna kamatna stopa porasla, dosegnuvši 1,09 posto.

Potražnja je danas smanjena 5,2 posto u odnosu na jučer, na 135,74 milijuna kuna.

Istodobno, ponuda je smanjena za 6,6 posto, na 105,74 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je ugovoreno 31 milijun kuna i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,58 posto, što je 0,05 postotnih bodova više nego jučer.

Plasirano je i 4,74 milijuna kuna pozajmica na rok iznad tri mjeseca, pri čemu je kamatna stopa smanjena s jučerašnjih 4,9 na 4,4 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 35,74 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa porasla je s jučer zabilježenih 0,62 na 1,09 posto.

„Zadnji radni dan u ovom tjednu bilježimo situaciju sličnu kao što je bila jučer. Prijavljena potražnja za slobodnim novčanim sredstvima je opet samo djelomično podmirena bez obzira na višak kuna u ponudi, a razlog tome je neusklađenost sudionika oko uvjeta kreditiranja tj. oko kamatne stope i limita sudionika. Slično kao i jučer i danas su se ugovorile prekonoćne pozajmice, ali i pozajmice na rok od tri mjeseca“, navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙