FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen pjesničko-satirički cabaret "Melodije borbe i pretvorbe"

Autor: tdel
ZAGREB, 21. listopada 2010. (Hina) - Predrag Lucić i Boris Dežulović na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili pjesničko-satirički cabaret "Melodije borbe i pretvorbe" koju će izvoditi na Noćnoj sceni zagrebačkog satiričkog kazališta "Kerempuh".

Ravnatelj kazališta "Kerempuh" Duško Ljuština rekao je da se radi o drugoj ovosezonskoj premijeri na Noćnoj sceni, koja je u znaku Splita. Zanimljivom činjenicom naveo je da je to kazalište osnovano 21. ožujka 1964., a iste godine rođeni su i autori predstave. Ljuština je najavio da će se ta predstava u "Kerempuhu" izvoditi svaki petak i subotu u 23 sata.

Ističući da je konferencija za novinare zamišljena u znaku "historijske pomirbe Splita i Zagreba", Lucić i Dežulović odlučili su na novinarska pitanja odgovarati feralovskim stilom i jezikom splitskog i zagrebačkog gradonačelnika - Željka Keruma i Milana Bandića.

Upitan spominje li se u predstavi Kerum, Dežulović je odgovorio stihovima - pristupaj mi s dužnim strahom i ne mrdaj tom kamerom, satrat ću te s Maybachom, zgazit ću te s Hummerom.

Govoreći o predstavi Lucić je rekao da će svaka predstava imati drugi naziv, a i sadržaj će biti nešto izmjenjen. "Neke će numere biti izvođene svaki put, a neke samo jednom. Također, svaki put ćemo ići s drugim naslovom", dodao je.

Po Dežulovićevim riječima predstava je nastala "čistom improvizacijom". To je nešto između večeri poezije i cabareta, ništa klasično, dodao je.

Na upit zašto ne nastupa i Viktor Ivančić odgovorili su da je "on sramežljiv".

Autori su izveli nekoliko ulomaka iz predstave te najavili premijeru 23. listopada.

(Hina) xtdel ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙