FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: skupština udruženja mediteranskih komora 28. i 29. u Opatiji

Autor: nbrc
ZAGREB, 20. listopada 2010. (Hina) - Generalna skupština Udruženja mediteranskih komora ASCAME (The Association of the Mediterranean Chambers of Commerce) po prvi će se put održati u Hrvatskoj, 28. i 29. listopada u Opatiji, priopćeno je danas iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Više od 150 predstavnika gospodarskih udruženja iz više od 20 mediteranskih zemalja okupit će se u Opatiji na temu "Zemlje Mediterana zajedničkim nastojanjima protiv krize".

Skup organizira HGK, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor, navode iz HGK.

Skupština će svečano biti otvorena u petak, 29. listopada, a potom će se održati plenarni dio "Hrvatska u okvirima Mediterana EU" i tom će se prigodom govoriti o ulozi Hrvatske u Uniji za Mediteran, o mogućnostima za ulaganje u Hrvatsku, o prometnoj infrastrukturi, intermodalnom transportu i ulozi Luke Rijeka, kao i novim turističkim trendovima na Mediteranu, prednostima i izazovima.

Udruženje mediteranskih gospodarskih komora ASCAME osnovano je 1982. godine u Barceloni s ciljem promicanja gospodarske suradnje zemalja Mediterana, a danas je jedna od najreprezentativnijih i geografski najraširenijih međunarodnih organizacija s više od 200 članica (komora i drugih institucija) iz 23 mediteranske države.

ASCAME pruža potporu i savjete komorama članicama, potiče njihove međusobne kontakte te promiče njihove pojedinačne inicijative, poput programa razmjene zaposlenika među komorama članicama, edukacije, foruma, kongresa i sajmova.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙