FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moto dana sjećanja : "Vukovar - pobjednik jer je žrtva"

Autor: zdra
VUKOVAR, 19. listopada 2010. (Hina) - Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojim će se od 18. do 20. studenoga obilježiti stradanje toga grada, njegovih građana i branitelja u Domovinskom ratu, održat će se pod sloganom "Vukovar - pobjednik jer je žrtva".

Odlučeno je to na današnjem sastanku vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe s članovima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i župnicima vukovarskih župa, priopćila je gradska uprava.

Ideja za slogan potekla je od više ljudi. Župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić predložio je naziv "Pobjednik jer je žrtva", a članovi te koordinacije tome su dodali "Vukovar", što je i prihvaćeno, navodi se u priopćenju i dodaje kako je odlučeno i da će Kolonu sjećanja 18. studenoga na 5,5 kilometara dugoj tradicionalnoj hodnji od Opće bolnice do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata predvoditi članovi vukovarskog ogranka Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Cjelokupni program u povodu ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine trebao bi biti pripremljen i objavljen u sljedećih desetak dana.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. ustanovio je Hrvatski sabor u spomen na 18. studenoga 1991. godine, kada je, nakon gotovo tromjesečne opsade, slomljen otpor hrvatskih branitelja Vukovara.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙