FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovar stigao trajekt „Golubica“ vrijedan milijun eura

Autor: gvin
VUKOVAR, 13. listopada 2010. (Hina) - Trajekt vrijedan milijun eura, dar nizozemske vlade, koji je namijenjen povezivanju Vukovara i vojvođanske općine Bač, stigao je u Vukovar, potvrdio je danas vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

"Trajekt je dug 15,6 i širok šest metara, gaz mu je 1,55 metara, nosivost sedam tona pa će se njime preko Dunava moći prevoziti tri osobna automobila i 10 putnika", rekao je Sabo te dodao da je s predstavnicima Bača dogovoreno da trajekt ponese ime "Golubica".

U tijeku je postupak pribavljanja dokumentacije i rješavanje pitanja plaćanja PDV-a pa se očekuje da bi trajekt mogao zaploviti u početku studenog. U međuvremenu nizozemski stručnjaci poučavaju peteročlanu posadu Vukovaraca i Bačana, a troškove posade i plovila plaćat će zajednički Bač i Vukovar.

Gradonačelnik Sabo istaknuo je da je trajekt važan ne samo za žitelje pograničnog područja nego i "za povezivanje Hrvatske i Srbije kao susjednih država".

Nizozemska vlada najavila je prije tri godine da će darovati trajekt radi prekogranične suradnje. U međuvremenu je financirala iznajmljenu skelu koja je prekodunavskim pograničnim prijelazom povezivala Vukovar i Bač.

Tim se oblikom prijevoza koristilo oko 6000 putnika na godinu.

(Hina) xgvin ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙