FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra nastavlja zasjedanje

Autor: trub
ZAGREB, 19. listopada 2010.(Hina) - Nakon jednotjedne stanke Hrvatski sabor sutra nastavlja zasjedanje na 20. sjednici, raspravom o paketu zakona kojima se, sukladno vladinom Programu gospodarskog oporavka, predlaže reorganizacija, odnosno spajanje ili ukidanje raznih agencija, zavoda, fondova i drugih tijela s javnim ovlastima.

Vlada tako predlaže donošenje Zakona o prestanku važenja Zakona o Fondu za regionalni razvoj, čije postojanje smatra neracionalnim. Poslove tog fonda, kao i provedbu projekata, nastavit će provoditi Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Na dnevnom redu saborske sjednice je i Zakon o prestanku važenja Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje, čije bi poslove preuzelo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a čime će se, tvrde u vladi, postići racionalizacija i smanjiti troškovi.

Izmjenama Zakona o šumama predlaže se, pak, da Šumarska savjetodavna služba više ne djeluje kao samostalno tijelo, već da se njezini poslovi ubuduće obavljaju u Hrvatskim šumama.

Vlada predlaže Saboru da izmijeni i Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina, po kojemu bi se Hrvatski geodetski institut pripojio Državnoj geodetskoj upravi, koja bi preuzela poslove, zaposlene, prava i obveze tog instituta.

Izmjenama Zakona o športu predlaže se, pak, pripajanje Hrvatske agencije za borbu protiv dopinga Hrvatskom zavodu za toksikologiju, dok bi izmjenama Zakona o osnivanju Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo taj centar preuzeo poslove Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo.

Vlada predlaže i zakonske izmjene po kojima bi Hrvatska poljoprivredna komora preuzela poslove Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, te one kojima se predlaže prestanak rada Regionalnog središta za pružanje pomoći.

(Hina) xtr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙