FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Citigroup zaključio još jedno tromjesečje s dobiti

Autor: mpuk
NEW YORK, 18. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Američki financijski div Citigroup izvijestio je u ponedjeljak da je i treće tromjesečje zaredom poslovao s dobiti, zahvaljujući smanjenim gubicima i manjim rezervacijama za pokriće nenaplativih zajmova.

Treća po veličini američka banka po imovini zabilježila je u trećem tromjesečju dobit od 2,2 milijarde dolara, odnosno sedam centi po dionici, u odnosu na gubitak u istom tromjesečju lani od 3,2 milijarde dolara ili 27 centi po dionici.

Ako se izuzme gubitak prije oporezivanja od 800 milijuna dolara, povezan s prodajom poslovanja sa studentskim zajmovima, Citigroup je zaradio 2,6 milijarde dolara, ili osam centi po dionici.

Banka je istodobno imala problema s generiranjem novih poslova jer je niski obujam trgovine pritisnuo odjel za promet vrijednosnicama kao i bankovno poslovanje.

Tako su prihodi tek blago porasli u odnosu na isto razdoblje lani, dosegnuvši 20,7 milijardi dolara.

Država još ima 12-postotni udio u Citigroupu, koji se u međuvremenu oporavio od najgorih gubitaka u povijesti, primivši tri paketa pomoći 2008. i 2009. Poput konkurenata, i Citigroup je u ovoj godini imao problema s plasmanom novih zajmova.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙