FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plodine nastavljaju sa širenjem na tržištu

Autor: tper
ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Trgovački lanac Plodine nastavlja širenje na tržištu pa ja tako danas u zagrebačkom naselju Resnik otvorio hipermarket, investiciju vrijednu 15 milijuna eura, a riječ je o 55. trgovačkom objektu Plodina u kojem je posao dobilo 100 zaposlenika, izvijestili su iz tog lanca.

Zagrebački hipermarket prostire se na 4.500 metara četvornih, a ukupna površina objekta u kojem se nude i ugostiteljski sadržaji, igraonica za djecu i trgovina tehničke robe površine je 7.500 četvornih metara.

Iz Plodina navode kako će u ovoj godini u širenje biti uloženo ukupno 30 milijuna eura, a očekuju se i 10 posto veći prihodi u odnosu na 2009. Iduće godine planiraju otvoriti nekoliko novih objekata i modernizirati veliki broj postojećih.

Tvrtka Plodine, sa sjedištem u Rijeci, osnovana je 1993. kada je otvorena prva trgovina, a danas imaju 55 objekata od čega 49 supermarketa i šest hipermarketa.

U 2009. Plodine su ostvarile prihod od 2,5 milijarde kuna, što je rast od 15 posto u odnosu na godinu ranije.

Taj trgovački lanac zauzima drugo mjesto po veličini maloprodajnih trgovačkih lanaca i zapošljava ukupno 2.525 djelatnika.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙