FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žitozajednica: svaka članica sama odlučuje o dizanju cijena

Autor: tper
ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Nema nikakvog dogovora između članica Žitozajednice o poskupljenju pekarskih proizvoda niti je donesena odluka da sve članice dižu cijenu, izjavila je direktorica udruženja mlinsko-pekarske industrije Žitozajednice Nada Barišić napominjući kako o korekciji cijena odlučuje svaka tvrtka za sebe.

"Nema nikakvog dogovora o zajedničkom dizanju cijena, jer će svaka tvrtka odluku o tome donijeti zasebno, a ima nekih koje cijene neće ni mijenjati", kazala je Barišić upitana za komentar izjave predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec da je najava udruge mlinara i pekara o poskupljenju kruha nezakonita.

Spevec je danas kazala kako najava Žitozajednice o povećanju cijena kruha predstavlja zabranjeni sporazum među poduzetnicima, što je nedopustivo i zakonski se sankcionira.

Barišić je ponovila kako je korekcija cijena dijela asortimana pekarskih proizvoda opravdana zbog visokih cijena brašna i plina, no kako će korekcija cijena uslijediti ovisno o isteku ugovora koji svaki pekar ima sa nekim trgovačkim lancem.

Odluku o dizanju cijena donijet će svaka tvrtka zasebno, a ima i onih koji cijene neće mijenjati, kazala je Barišić navodeći kako se ne radi o nikakvom dogovoru Žitozajednice o zajedničkom dizanju cijena.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙