FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bizovcu se sutra otvara 16. međunarodni sajam "Agro zemlja"

Autor: vsik
OSIJEK, 14. listopada 2010. (Hina) - U Bizovcu će se od 15. do 17. listopada održati 16. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma "Agro zemlja" na kojem će sudjelovati oko 250 domaćih i stranih izlagača, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatora tog sajma tvrtke Katava.

Glavna tema ovogodišnjeg sajma su obnovljivi izvori energije.

Bit će potpisan i ugovor za izgradnju bioplinskog postrojenja, a potpisat će ga slovenska tvrtka Keter Organica kao isporučitelj opreme i hrvatska tvrtka EKO-EL iz Virovitice koja je investitor projekta vrijednog 50-tak milijuna kuna.

Prema tom ugovoru, kazao je San Katava, direktor tvrtke organizatora sajma, uskoro bi se trebalo krenuti u izgradnju bioplinskog postrojenja snage 1 MW u mjestu Donji Marinkovac kod Ivanić Grada.

Poljoprivredni fakultet Osijek na sajmu će predstaviti aktualne smjerove studiranja, te najaviti proslavu 50-te obljetnice rada.

Održat će se i peta županijska izložba stoke, na kojoj će biti izložena najkvalitetnija grla hrvatskih uzgajivača, te specijalizirani program za lovce i ribolovce.

(Hina) xvsik yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙