FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO pomaže kontakte između talibana i afganistanske vlade

Autor: akoz
BRUXELLES, 13. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Koalicijske snage predvođene NATO-om u Afganistanu pomažu ostvarivanju kontakata između talibanskih predstavnika i afganistanske vlade, rekao je u srijedu viši dužnosnik NATO-a.

Dužnosnik, koji je s novinarima razgovarao pod uvjetom da ostane neimenovan, rekao je da su razgovori u ranoj fazi te da se ne mogu smatrati pregovorima.

Članice NATO-a, uključivo i SAD, već su poduprle mirovna nastojanja kako bi se prekinuo devetogodišnji rat.

"Doista smo u različitim mjerama pomogli kontakte između tih istaknutijih talibana i najviših razina afganistanske vlade", rekao je dužnosnik.

Dužnosnik nije želio pobliže objasniti u kojoj mjeri međunarodne snage u Afganistanu (ISAF) pomažu te kontakte, ali je rekao da su razgovori održani u Kabulu.

Afganistanski su talibani u srijedu već odbacili medijska izvješća da tajno pregovaraju s vladom predsjednika Hamida Karzaija o završetku rata.

"Točno je ono što je rekao predsjednik Karzai, odnosno njegov glasnogovornik - da su to prve preliminarne faze razgovora", rekao je dužnosnik. "Zato to još nikako ne možemo smatrati pregovorima. To su preliminarni razgovori", dodao je.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙