FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistanci ponovo otvorili rutu za opskrbu NATO-ovih snaga

Autor: mhaj
ISLAMABAD , 9. listopada 2010. (Hina/Reuters) -Pakistan je ponovno otvorio rutu za opskrbu NATO-ovih vojnika u Afganistanu, deset dana nakon što je bila zatvorena zbog NATO-ovih zračnih napada u pograničnom području, izvijestilo je u subotu pakistansko ministarstvo vanjskih poslova.

SAD se u srijedu ispričao Pakistancima zbog napada 30. rujna, u kojemu su ubijena dvojica pakistanskih vojnika, nadajući se da će Pakistanci ponovno otvoriti granični prijelaz Torkham na sjeverozapadu zemlje, ključan za opskrbu snaga ISAF-a. Pakistan je prolaz zatvorio odmah nakon navedenog izgreda.

Ekstremisti su u Pakistanu napadaju konvoje s cisternama, nastojeći prekinuti opskrbu ISAF-a. U zadnjem takvom napadu, u subotu rano ujutro, skupina naoružanih muškaraca na jugozapadu je zapalila gotovo 30 cisterni parkiranih ispred jednog restorana.

Glasnogovornik američkog veleposlanstva izjavio je kako je Washington pozdravio ponovno otvaranje graničnoga prijelaza, a napad u kojem su ubijena dvojica pakistanskih vojnika nazvao "strašnom nesrećom".

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙