FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lloyds najavio ukidanje 4.500 radnih mjesta

Autor: gple
LONDON, 13. listopada 2010. (Hina/AFP) - Britanska banka Lloyds objavila je u srijedu da će ukinuti 4.500 radnih mjesta u odjelu informatičkih tehnologija, uključujući 1.750 izvan Velike Britanije, u sklopu bolnog procesa preustroja nakon krize.

Radna mjesta bit će ukinuta do 2012. u sklopu spajanja poslovanja s informatičkom tehnologijom u Lloydsu i HBOS-u. Lloyds je preuzeo HBOS za vrijeme financijske krize.

Banka prolazi kroz težak proces preustroja, uz 41 posto udjela u vlasništvu države koja joj je pritekla u pomoć na vrhuncu krize injekcijom od 20 milijardi funti.

U planu je ukidanje 1.600 stalnih radnih mjesta i 1.150 honorarnih u Velikoj Britaniji. Preostalih 1.750 radnih mjesta bit će ukinuto u inozemstvu, navodi se u priopćenju.

U prvoj polovini godine banka je ponovno poslovala s dobiti, uglavnom zahvaljujući smanjenju rezervacija za nenaplative zajmove. Dobit joj je iznosila 1,6 milijardi funti, u usporedbi s gubitkom od četiri milijarde funti u istom razdoblju lani.

U cijeloj prošloj godini banka je zabilježila operativni gubitak od 6,3 milijarde funti, gotovo isti kao i godinu ranije.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙