FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

Autor: Slavko Vukadin

BRUXELLES, 7. lipnja 2020. (Hina) - Sljedeći tjedan Europska komisija će se baviti pitanjem dezinformacija u kontekstu pandemije covida-19, nekoliko ministarskih vijeća održava videokonferencije, a u Europskom parlamentu radit će se u odborima.

Europska komisija će na svom redovitom tjednom sastanku u srijedu usvojiti Komunikaciju o dezinformiranju u kontekstu pandemije covida-19. 

Dezinformacije, poluistine, razne teorije urote šire se u virtualnom prostoru što može imati štetne posljedice za javno zdravlje i sigurnost i učinkovito krizno komuniciranje. U Europskoj uniji žele podići svijest o tom problemu i pomoći građanima da razumiju različite oblike manipulacija informacijama te da prepoznaju pouzdane izvore od izvora lažnih vijesti.

Zbog pandemije koronavirusa i dalje nema fizičkih sastanaka Vijeća EU-a na ministarskoj razini te se svi sastanci održavaju putem video-veze.

U ponedjeljak je predviđena videokonferencija ministara poljoprivrede te sastanak Vijeća za vanjske poslove u razvojnom formatu.

U utorak su na dnevnom redu virtualni sastanci ministara financija, ministara rada i socijalnih pitanja te ministara trgovine.

U četvrtak je sastanak euroskupine, ministara financija 19 zemalja eurozone, a u petak ministara zdravstva te ministara zaduženih za unutarnje tržište i industriju.

Sljedeći tjedan u Europskom parlamentu sastaje se nekoliko parlamentarnih odbora.

Na sastanku Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku, koji se održava u ponedjeljak, sudjelovat će i predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde. Tema je odgovor Europske središnje banke na gospodarske posljedice pandemije koronavirusa.

(Hina) xsv ykga

An unhandled error has occurred. Reload 🗙